C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 jaja
12 kašike šećera
12 kašike mlevenih oraha
6 kašike brašna
3 kašika C griza
1 kesica C praška za pecivo
1/2 l čokoladnog mleka
Braon fil:
800 ml kisele pavlake
250 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
Beli fil:
500 g C šlaga
50 ml kisele vode

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Kremasta torta sa kiselom pavlakom

Ukusna torta koja sa lako sprema.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno, C griz i C prašak za pecivo.

Tako umutiti 3 kore. Peći na 200 C 20-tak minuta.

Braon fil:
Umutite kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i dodati mleveni keks.

Beli fil:
Umutiti C šlag sa kiselom vodom.

Svaku koru poprskati čokoladnim mlekom da budu mekane, pa ređati: kora-braon fil-beli fil, pa ispočetka.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata