C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
150 g margarina
150 g brašna
100 g neskvika
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
5 kašika marmalade ili pekmeza od kajsije za premazivanje pečene kore
Fil:
1 kg C šlaga
6 C vanilin šećera
150 g nesvika
800 ml kisele pavlake
400-500 ml mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasta neskvik torta

Neodoljivi slatko - kiselkasti ukus

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ulupati belanaca pa dodati žumanca, brašno, neskvik, prašak za pecivo i otopljeni margarin.

Koru peći u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta na 180 C.

Prohlađenu koru premazati marmeladom.

Beli fil:
Ulupati 500 g C šlaga sa 200-250 ml mleka, pa dodavati kašiku po kašiku 400 ml pavlake, 3 C vanilin šećera i promešati da se sastojci sjedine.

Crni fil:
Ulupati 500 g C šlaga sa 200-250 ml mleka, dodati kašiku po kašiku 400 ml pavlake, 3 C vanilin šećera i 150 g neskvika.

Beli fil naneti na koru (ostaviti sa strane 5 kašika), preko naneti crni fil i prošarati sa belim filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U filove nije potrebno dodavati želatin ili kremfix, sa ovom količinom mleka šlag će biti dosta gust, a dodatkom pavlake dobićete željenu gustinu kreme.
Tortu možete ukrasiti čoko flipsom ili rendanom čokoladom.