C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
Fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
750 ml mleka
1 C puding od vanile
4 kašike C čvrstina
250 g margarina
1 C vanilin šećer
I još:
200 g očišćenih višanja
100 g C šlaga
200 ml mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krem torta sa višnjama

Lagana torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Dodati brašno, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru staviti višnje. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin.

Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom i C vanilin šećerom.

Fil rasporediti preko višanja i preko staviti C šlag umućen sa mlekom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata