Početna > Recepti > Recepti za torte > Krem torta sa višnjama
Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
750 ml mleka
1 C puding od vanile
4 kašike C čvrstina
250 g margarina
1 kesica C vanilin šećera
I još:
200 g očišćenih višanja
100 g C šlaga
200 ml mleka ili vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje.
Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru staviti višnje.
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin.
Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.
Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom i C vanilin šećerom.
Fil rasporediti preko višanja i preko staviti C šlag umućen sa mlekom ili vodom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs