C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
750 ml mleka
1 C puding od vanile
4 kašike C čvrstina
250 g margarina
1 kesica C vanilin šećera
I još:
200 g očišćenih višanja
100 g C šlaga
200 ml mleka ili vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Krem torta sa višnjama

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru staviti višnje.

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin.

Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom i C vanilin šećerom.

Fil rasporediti preko višanja i preko staviti C šlag umućen sa mlekom ili vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata