C Slatka tradicija

Sastojci
16 jaja
500 g šećera
3 kašike brašna
200 g prženih mlevenih lešnika
2 margarina
3 C pudinga od čokolade
1 l mleka
200 g C šlaga
200 ml slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorana

Kornet torta

Izdašna, kremasta čokoladna torta sa mlevenim lešnicima. Torta za sve prilike, slave, rođendane, svadbe...pojede se do poslednjeg parčeta!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40-60
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
14 belanaca umutiti sa 14 kašika šećera, mutiti dok se šećer ne istopi.

Dodati ručno mešajući 3 kašike brašna, 8 kašika prženih mlevenih lešnika i 4 kašike rendane čokolade.

Papirom za pečenje obložiti pleh, sipati umućenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni (zavisi od rerne) oko 20 minuta.

Kada se kora ohladi preseći je na pola da se dobiju dve kore.

Fil I:
14 žumanaca, 2 cela jaja, 250 g šećera umutiti i skuvati na pari. Kada je fil gotov dodati u 150 g čokolade i umešati. Ohladiti fil i u hladan dodati umućen 1 margarin.

Fil II:
U 7 dl mleka skuvati 3 C pudinga od čokolade sa 3 kašike šećera. Kada se ohladi dodati umućen 1 margarin i 4 kašike mlevenih lešnika.

Fil I i II sjediniti u jedan fil.

Fil III:
Umutiti C šlag sa 3 dl hladnog mleka, zatim dodati 3 kašike rendane čokolade i 3-4 kašike mlevenih lešnika.

Glazura od čokolade:
200 ml slatke pavlake zagrejati i dodati 100 g čokolade, promešati i sjediniti. Mlakom glazurom premazati tortu.

Ređati: kora, čokoladni fil, šlag fil, kora, čokoladni fil, šlag fil, glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako niste vešti sa kuvanjem fila na pari uradite sledeće: žumanca, jaja, šećer, C puding od čokolade umutiti i sve zakuvati u 1 l mleka. Kada se fil ohladi dodati ga u umućena 2 margarina i 150 g otopljene čokolade. Zatim u masu dodati 4 kašike mlevenih lešnika.
U ovom slučaju neće vam ostati mleka za mućenje šlaga, zato šlag za III deo fila umutite sa hladnom vodom.