C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
12 belanaca
12 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike prezli
2 kašike ulja
(za premazivanje kore 200 g kikirikija i 200 g krema)
Fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
12 kašika čvrstina
1 l mleka
2 margarina
250 g C šećera u prahu
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
300 g C šlaga za dekoraciju

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Kinder torta

Kinder torta je splet predivnih ukusa krema i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Podmazati pleh i posuti propržen kikiriki, zatim umutiti koru od belanaca i sipati u pleh preko kikirikija peci na 180 C dvadesetak minuta.

Izvaditi koru, okrenuti na stranu gde je kikiriki i premazati sa eurokremom.

Ostaviti je sa strane dok mutite fil od žumanaca.

12 žumanaca, 12 kašika šećera, 12 kašika čvrstina sa malo mleka umutiti i kad je dobro razmućeno kuvati u ostalom mleku.

Skuvan fil ostaviti da se ohladi.

U vanglicu umutiti 2 margarina sa 250 g C šećera u prahu, kad je fil hladan sastaviti i podeliti na dva dela u jedan deo sipati otopljenu belu čokoladu, a u drugi crnu čokoladu.

Preko namazane kore ređati kašiku belog fila pa kašiku crnog (kao šahovska tabla).

Za dekoraciju umućen C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako ne želite da filujete kao šahovska tabla, može i fil na fil.