C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (peku se dve):
10 belanaca
10 kašika šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
200 g pečenih lešnika (krupno mlevenih)
Za krem:
20 žumanaca
15 kašika šećera
3 C pudinga od vanile
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
1,5 l mleka
250 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
Još:
400 g nutele
500 g keksa
150 ml mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kinder torta

Bogata i pogodna za veće proslave, fenomenalnog ukusa. Kvalitet spojen sa kvantitetom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40-tak
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sjediniti brašno, C prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike, pa ručno umešati u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom, da ne izlomite sneg.

Smesu usuti u papirom za pečenje obložen pleh i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni. Isti postupak ponoviti još jednom za drugu koru.

Krem:
Sjediniti 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, pa dodati prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 l, a ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu i sačekati da provri. Ukuvati smesu žumanaca i pudinga i kuvati krem na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.

U drugu šerpu odvojiti kutlačom polovinu krema, dok je još vreo i ubaciti čokoladu izlomljenu na kocke. Promešati da se otopi i lepo sjedini, pa obe šerpe sa kremovima prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Omekšali margarin umutiti mikserom sa C šećerom u prahu, pa polovinu dodati u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Penasto izmiksati.

Na kraju ručno umešati i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem. Mešati vrlo laganim pokretima, nikako mikserom.

Filovanje:
Na odgovarajuću tacnu staviti prvu koru. Premazati je polovinom nutele. Preko nutele namazati polovinu žutog krema.

Posložiti polovinu keksa umočenog u mleko. Na keks namazati polovinu čokoladnog krema.

Staviti i drugu koru i ceo postupak ponoviti još jednom, dok se ne utroši sav materijal.

Celu tortu premazati umućenim C slagom i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto šlaga, za dekoraciju možete koristiti i umućenu slatku pavlaku.