C Slatka tradicija

Sastojci
500 g lešnika
500 g šećera
300 g keksa
2 kašike brašna
6 pudinga od vanile C
1 margarin za kolače
100 g otopljene čokolade za kolače
1,5 l mleka
400 g eurokrema
500 g šlag pene C
4 vanil šećera C
12 jaja

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kinder torta

Torta za sve prilike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

200 g lešnika sitno iseckati, umutiti koru od 6 belanaca, 6 kašika šećera, 3 kašike mlevenih lešnika, 3 kašike mlevenog keksa i 1 kašika brašna.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje posuti sa seckanim lešnikom i izliti masu po njima i peći. Ovako ponoviti još jednom da se dobiju dve kore.

Fil: 1 l mleka staviti da provri sa 4 C vanilina šećera.Umutiti 12 žumanca sa 300 g šećera , 6 C pudinga od vanile i 2 dl mleka i sve zajedno skuvati i dobro ohladiti.

Umutiti margarin pa dodati u masu koja se deli na dva dela i u jedan doda rastopljena čokolada.

Filovanje:
Kora na tacni se okrene da lešnici budu gore i ona se premaže sa 200 g eurokrema.

Po njemu se premaže pola žutog fila i po njemu se poređa ceo keks potopljen u mleko.

Po keksu se premaže ceo čokolani fil pa se stavi druga kora da lešnik bude gore okrenut.

Po lešniku se premaže eurokrem i ostatak žutog fila.

Tortu dekorisati umućenom šlag penom C.

Komentari potrošača:

03.09.2018
predivna torta

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je dosta velika i izdašna, najbolje je napraviti dan ranije da omekša.