C Slatka tradicija

Sastojci
8 belanaca
8 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
200 g seckanih oraha
Za fil:
2 kesice C pudinga od vanile
3 kašike brašna
3 kašike gustina
8 žumanaca
200 g šećera
1 l mleka
1,5 margarin
250 g C šećera u prahu
5 kesica C vanilin šećera
100 g rastopljene čokolade
kutija mlevenog keksa
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag univerzalni Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milijada

Kinder bueno torta

Torta je mnogo lepa i ukusna, spremala sam je za rođendan detetu, odlična je i nije teška za spremanje.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema kore:
8 belanaca umutiti sa 8 kašika šećera u čvrst sneg.

Potom dodati 6 kašika brašna i pola kesice C praška za pecivo, ali mešati kašikom - nikako mikserom.

Pleh namazati, posuti brašnom i sa 200 g seckanih oraha.

Preko svega toga sipati masu od belanaca.

Peći koru na 180 C da dobije blago rumenu boju i koristiti veliku tepsiju od šporeta.

Pečenu koru preručiti na tacnu, tako što će orasi doći gore.

Preseći je po sredini da se dobiju dve jednake kore, te je premazati sa eurokremom (oko 150 g)

Priprema fila:
Pomešati prah od 2 C pudinga od vanile, 3 kašike brašna i 3 kašike gustina.

8 žumanaca umutiti sa 200 g šećera.

Potom ih pomešati sa prahom od pudinga, brašna i gustina i sve to skuvati u 1 litar mleka.

Dobijeni fil ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1,5 margarin, 250 g C šećera u prahu i 5 C vanilin šećera.

To sve pomešati i dobro umutiti sa žutim filom kada se ohladi.

Od dobijene mase uzeti 1/3 te u nju dodati 100 g rastopljene čokolade.

Slagati: kora, pa žuti fil, potom mleveni keks, pa čoko fil, pa potom kora, pa opet žuti fil - odozgo šlag i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru 24 h, potom tortu iseći na parčad i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je laka da se spremi, može slobodno i početnik da je sprema.