burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Kinder bueno torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

8 belanaca

8 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

200 g seckanih oraha

Za fil:

2 kesice C pudinga od vanile

3 kašike brašna

3 kašike gustina

8 žumanaca

200 g šećera

1 l mleka

1,5 margarin

250 g C šećera u prahu

5 kesica C vanilin šećera

100 g rastopljene čokolade

kutija mlevenog keksa

300 g C šlaga

Kinder bueno torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
8 belanaca umutiti sa 8 kašika šećera u čvrst sneg.

Potom dodati 6 kašika brašna i pola kesice C praška za pecivo, ali mešati kašikom - nikako mikserom.

Pleh namazati, posuti brašnom i sa 200 g seckanih oraha.

Preko svega toga sipati masu od belanaca.

Peći koru na 180 C da dobije blago rumenu boju i koristiti veliku tepsiju od šporeta.

Pečenu koru preručiti na tacnu, tako što će orasi doći gore.

Preseći je po sredini da se dobiju dve jednake kore, te je premazati sa eurokremom (oko 150 g)

Priprema fila:
Pomešati prah od 2 C pudinga od vanile, 3 kašike brašna i 3 kašike gustina.

8 žumanaca umutiti sa 200 g šećera.

Potom ih pomešati sa prahom od pudinga, brašna i gustina i sve to skuvati u 1 litar mleka.

Dobijeni fil ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1,5 margarin, 250 g C šećera u prahu i 5 C vanilin šećera.

To sve pomešati i dobro umutiti sa žutim filom kada se ohladi.

Od dobijene mase uzeti 1/3 te u nju dodati 100 g rastopljene čokolade.

Slagati: kora, pa žuti fil, potom mleveni keks, pa čoko fil, pa potom kora, pa opet žuti fil - odozgo šlag i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru 24 h, potom tortu iseći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kinder bueno torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
8 belanaca umutiti sa 8 kašika šećera u čvrst sneg.

Potom dodati 6 kašika brašna i pola kesice C praška za pecivo, ali mešati kašikom - nikako mikserom.

Pleh namazati, posuti brašnom i sa 200 g seckanih oraha.

Preko svega toga sipati masu od belanaca.

Peći koru na 180 C da dobije blago rumenu boju i koristiti veliku tepsiju od šporeta.

Pečenu koru preručiti na tacnu, tako što će orasi doći gore.

Preseći je po sredini da se dobiju dve jednake kore, te je premazati sa eurokremom (oko 150 g)

Priprema fila:
Pomešati prah od 2 C pudinga od vanile, 3 kašike brašna i 3 kašike gustina.

8 žumanaca umutiti sa 200 g šećera.

Potom ih pomešati sa prahom od pudinga, brašna i gustina i sve to skuvati u 1 litar mleka.

Dobijeni fil ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1,5 margarin, 250 g C šećera u prahu i 5 C vanilin šećera.

To sve pomešati i dobro umutiti sa žutim filom kada se ohladi.

Od dobijene mase uzeti 1/3 te u nju dodati 100 g rastopljene čokolade.

Slagati: kora, pa žuti fil, potom mleveni keks, pa čoko fil, pa potom kora, pa opet žuti fil - odozgo šlag i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru 24 h, potom tortu iseći na parčad i poslužiti.

Autor

Milijada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept