C Slatka tradicija

Sastojci
dve duple kutije bebi piškota
500 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
8 jaja
2.5 dl mleka
150 g šećera u prahu
100 g kristal šećera
samolepljiva folija za oblaganje posude
C šlag

Naši proizvodi
Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Stojanka

Kasato torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati žumanca, a zatim rastopljenu čokoladu i mutiti.

Posebno umutiti čvrst sneg od belanca i kristal šećera.

Umućena belanca sjediniti sa čokoladnim filom i mešati lagano varjačom dok se ne dobije homogena masa.

Samolepljivom folijom odložiti zidove i dno dublje posude u kojoj ćemo oblikovati tortu.

Sada na dno i zidove posude, preko folije, ređamo piškote koje smo prethodno umočili u mlako mleko.

Na naslagane piškote sipamo fil a zatim preko fila ređamo piškote natopljene u mleku.

Pokriti tortu folijom i ostaviti je u zamrzivaču da se stegne, najbolje preko noći.

Gotovu tortu izvaditi na tacnu i skinuti joj foliju.

Ukrasiti je umućenim C šlagom. Dekoracija po želji.

Tortu čuvati u frižideru ili zamrzivaču.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam tortu pravila u kalupu oblika kupe pa sam na kraju okrenula i ukrasila i dobila haljinu.