Početna > Recepti > Recepti za torte > Kasato torta
Sastojci
dve duple kutije bebi piškota
500 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
8 jaja
2.5 dl mleka
150 g šećera u prahu
100 g kristal šećera
samolepljiva folija za oblaganje posude
C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Stojanka
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati žumanca, a zatim rastopljenu čokoladu i mutiti.
Posebno umutiti čvrst sneg od belanca i kristal šećera.
Umućena belanca sjediniti sa čokoladnim filom i mešati lagano varjačom dok se ne dobije homogena masa.
Samolepljivom folijom odložiti zidove i dno dublje posude u kojoj ćemo oblikovati tortu.
Sada na dno i zidove posude, preko folije, ređamo piškote koje smo prethodno umočili u mlako mleko.
Na naslagane piškote sipamo fil a zatim preko fila ređamo piškote natopljene u mleku.
Pokriti tortu folijom i ostaviti je u zamrzivaču da se stegne, najbolje preko noći.
Gotovu tortu izvaditi na tacnu i skinuti joj foliju.
Ukrasiti je umućenim C šlagom. Dekoracija po želji.
Tortu čuvati u frižideru ili zamrzivaču.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ja sam tortu pravila u kalupu oblika kupe pa sam na kraju okrenula i ukrasila i dobila haljinu.