C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
9 kašika mlevenog keksa
3 kašike brašna
3 kašike C kakaoa
3 C praška za pecivo
Za natapanje kora:
300 ml čokoladnog mleka
Fil 1:
12 žumanaca
200 g šećera
2 C pudinga sa ukusom karamele
700 ml mleka
200 g crne čokolade
1 margarin
200 g mlevenog keksa
Fil 2:
200 g C šlaga
200 ml mleka
Za ukrašavanje:
350 g C šlaga
mleveni lešnici

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding karamel Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Karamel-keks torta

Veoma ukusna i izdašna čokoladna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, zatim dodati 3 kašike mlevenog keksa, 1 kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa i 1 C prašak za pecivo.

Lagano izmešati varjačom. Peći u okruglom plehu od 26 cm, 15 minuta na 180 stepeni. Na isti način ispeći još dve kore.

Za natapanje kora:
Sa 300 ml čokoladnog mleka natopiti hladne kore.

Fil 1:
Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati C puding i mleko, pa sve staviti da se ukuva na pari.

U toplo dodati čokoladu. Ostaviti da se ogladi pa umutiti margarin, i na kraju dodati mleveni keks.

Fil 2:
200 g C šlaga, 200 ml mleka.

Šlag sa hladnim mlekom umutiti u čvrst sneg.

Postupak slaganja: kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, šlag za ukrašavanje i mleveni lešnici.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gotovu tortu ostaviti 2 sata u frižideru, i nakon toga je spremna za služenje.