C Slatka tradicija

Sastojci
Kore (peku se tri):
6 belanaca
7 kašika šećera
1 žumance
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/3 kesice C praška za pecivo
Za prelivanje kora:
1 kesica kapućina
200 ml vode
Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
2 margarina (500 g)
200 g C šećera u prahu
200 g otopljene čokolade za kuvanje
2 kesice kapućina
3 kašike vode
Još:
500 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kapućino torta

Idealna poslastica za ljubitelje kafe i slatkiša, savršen spoj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumance, orahe, brašno i C prašak za pecivo. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Peku se tri kore.

Kada se kore ohlade, poprskati ih kapućinom rastvorenim u 200 ml vode.

Fil:
Žumanca i šećer skuvati na pari i ohladiti. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i otopljenom čokoladom. Sjediniti ovu smesu sa ukuvanim žumancima i na kraju im dodati 2 kesice kapućina razmućenog u 3 kašike vode.

Redosled ređanja: kora - fil - šlag, kora - fil - šlag, kora - fil - šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko ste alergični na orahe, umesto njih koristite mleveni keks, a ukoliko ne volite kapućino, zamenite ga nes kafom ili neskvikom.