C Slatka tradicija

Sastojci
Za beze korice:
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta
Osnovni krem:
1 l mleka
5 žumanaca
9 kašika šećera
4,5 kašike brašna
4,5 kašike C čvrstina
2 C vanilin šećera
250 g putera
Čokoladni krem:
150 g čokolade
150 g grilijaža
Kapućino krem:
150 g čokolade sečene na kockice
1 kesica kapućina
Za grilijaš:
75 g šećera
75 g oraha
Za dekoraciju:
300 g C šlaga
2 kesice instant kafe

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Kapućino torta

Ovo je recept za tortu koju stalno pravim za slavu i nikad nam ne dosadi. Nadam se da će vam se svideti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca, pa dodavati šećer kašiku po kašiku, zatim brašno i sirće.

Pripremljenu masu sipati na pleh obložen pak papirom i sušiti u rerni oko sat vremena na 130 stepeni. Kad je kora osušena preseći je po dužini tako da dobijete dve pravougaone korice.

Zatim napravite grilijaš. U šerpi na umerenoj vatri otopite šećer i izlijte ga u uljem podmazan pleh, a preko šećera stavite orahe i ostavite da se ohladi i stegne.

Potom izlomite grilijaš i stavite u secko da se usitni i ostavite sa strane. Osnovni krem pravite tako što ćete u šerpu staviti oko 900 ml od pripremljene litre mleka da prokuva.

Ostalih 100ml mleka pomešajte sa žumancima, brašnom, C čvrstinom i šećerom i tu masu ukuvati sa ostatkom mleka i mešati dok se ne napravi gust fil.

Taj fil sipajte u vatrostalnu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem pomešajte sa puterom, a zatim podelite u dva dela. U prvi deo sipajte otopljenu čokoladu i grilijaš. U drugi deo dodajte čokoladu sečenu na komadiće i kapućino prah.

Zatim pravite tortu na sledeći način.

Na dno tacne stavite prvu koru, pa čokoladni fil, pa drugu koru i kapućino fil.

Celu tortu premažite umućenim C šlagom koji ste pomešali sa 2 kesice instant kafe razmućenom sa malo vode.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nemojte da žurite da završite nego radite polako i da volite to što radite.