C Slatka tradicija

Sastojci
Za beze korice:
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta
Osnovni krem:
1 l mleka
5 žumanaca
9 kašika šećera
4,5 kašike brašna
4,5 kašike C čvrstina
2 C vanilin šećera
250 g putera
Čokoladni krem:
150 g čokolade
150 g grilijaža
Kapućino krem:
150 g čokolade sečene na kockice
1 kesica kapućina
Za grilijaš:
75 g šećera
75 g oraha
Za dekoraciju:
300 g C šlaga
2 kesice instant kafe

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Kapućino torta

Ovo je recept za tortu koju stalno pravim za slavu i nikad nam ne dosadi. Nadam se da će vam se svideti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca, pa dodavati šećer kašiku po kašiku, zatim brašno i sirće.

Pripremljenu masu sipati na pleh obložen pak papirom i sušiti u rerni oko sat vremena na 130 stepeni. Kad je kora osušena preseći je po dužini tako da dobijete dve pravougaone korice.

Zatim napravite grilijaš. U šerpi na umerenoj vatri otopite šećer i izlijte ga u uljem podmazan pleh, a preko šećera stavite orahe i ostavite da se ohladi i stegne.

Potom izlomite grilijaš i stavite u secko da se usitni i ostavite sa strane. Osnovni krem pravite tako što ćete u šerpu staviti oko 900 ml od pripremljene litre mleka da prokuva.

Ostalih 100ml mleka pomešajte sa žumancima, brašnom, C čvrstinom i šećerom i tu masu ukuvati sa ostatkom mleka i mešati dok se ne napravi gust fil.

Taj fil sipajte u vatrostalnu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem pomešajte sa puterom, a zatim podelite u dva dela. U prvi deo sipajte otopljenu čokoladu i grilijaš. U drugi deo dodajte čokoladu sečenu na komadiće i kapućino prah.

Zatim pravite tortu na sledeći način.

Na dno tacne stavite prvu koru, pa čokoladni fil, pa drugu koru i kapućino fil.

Celu tortu premažite umućenim C šlagom koji ste pomešali sa 2 kesice instant kafe razmućenom sa malo vode.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nemojte da žurite da završite nego radite polako i da volite to što radite.