C Slatka tradicija

Sastojci
Krem:
3 kesice Pudinga sa ukusom slatke pavlake
1,3 l mleka
8 kašika šećera
400 g C šlaga
400 ml kisele vode
50 g bele čokolade
1 kesica C želatina
3 kašike mlečnog namaza
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C prah šećera
1 kašičica limunovog soka
Voćni krem:
300 g jagoda
4 kašike šećera
1 kesica C pudinga sa ukusom jagode
Kore:
Dr.Oetker krem kore
Voće:
400 g jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag univerzalni Želatin Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kapri torta

Preukusna lagana torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti puding sa ukusom slatke pavlake sa šećerom i 300 ml mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu sa duplim dnom i kuvati. U još mlako mleko sipati umućen puding i mešati dok se ne dobije kremasta masa.

Puding izručiti u vatrostalnu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti ga da se ohladi do sobne temperature. Jagode prokuvati sa šećerom. Kada jagode puste sok i omekšaju pasirati ih.

U drugoj činiji umutiti puding sa malo vode i sipati ga u pasirane jagode. Mešati dok se ne dobije krem od voća. Odvojiti dve kašike voćnog krema, a sa ostalim filovati kore.

Na tri kore naneti još vruć voćni krem. Ostaviti da se krem ohladi. Umutiti šlag sa C prah šećerom i kiselom vodom.

Ohlađen puding sipati u šlag i mutiti dok ne nestanu grudvice pudinga. Na pari otopiti belu čokoladu i sipati u šlag i puding.

Kada se dobije kremasta masa dodati vanilin šećer, mlečni namaz, rendanu koricu limuna i razmućen želatin.

Na koru na koju je naner voćni krem sipati 5 kašika belog krema, razmazati ga, poređati jagode isečene na listiće, ponovo sipati beli krem da prekrije jagode, pa staviti sledeću koru sa voćnim kremom.

Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom sa voćnim kremom. Završiti tortu sa korom na koju nije nanet krem.

Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dve kašike šlaga pomešati sa ostavljenim voćnim kremom i dobijenom masom premazati zadnju koru.

Tortu dekorisati šlagom. Hladiti 12 sati.

Pre služenja na tortu staviti kolutiće jagoda, listiće nane i sitnim cvetićima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je koristiti sveže voće koje je dostupno u marketima.