C Slatka tradicija

Sastojci
jaja
šećer
brašno
C prašak za pecivo
C vanilin šećer
ulje
limun
jagode
C šlag
margarin
C šećer u prahu
mleko
C krem šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag univerzalni Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Jastuk torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
12 jaja umutiti sa 12 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna (mekog), 1 C prašak za pecivo, kašiku ulja.

Ispeći koru, patišpanj, u četvrtastom plehu.

Dok se kora peče, u posudu odvojiti 11 kašika brašna.

Dodati tri šolje mleka, 11 kašika šećera, 5 C vanilin šećera, dobro umutiti mikserom.

Fil:
1 l mleka staviti u šerpu (malo dublja da bude), mleko zagrejati kao za kupanje, u mleko dodati umućeno brašno, šećer, mleko i C vanilin šećer.

Polako mešati varjačom, lagano dodavati smesu i kuvati fil deset minuta, na blagoj vatri.

Mešati neprestano, kada počnu veliki kolutovi da se pojavljuju, skinuti sa šporeta i staviti da se fil hladi.

Ispečenu koru podeliti na dva dela.

Umutiti 1,5 margarin sa 300 g C šećera u prahu, 5 C vanilin šećera, dodati ohlađeni kuvani fil, umutiti dobro i u to dodati sok od 2 limuna.

Umutiti C krem šlag.

Oprati jagode i iseckati ih na listiće, na tacnu staviti koru, fil, pa umućen C krem šlag, jagode, druga kora, fil, C krem šlag, jagode i na kraju C šlag.

Ukrasiti tortu po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto jagoda, može bilo koje voće. Maline, banane, višnje...