C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
200 ml gaziranog soka od narandže
3 čaše šećera
2 čaše brašna
2 kašike džema od kajsija
1 kašičica C sode bikarbone
3 kašike ulja
20 kašika mlevenih oraha
Za Grilijaž:
300 g šećera
50 g posnog margarina
Za preliv:
200 g posne čokolade
50 g posnog margarina
Za fil:
600 g alve sa kakaom
5 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
100 ml vode
500 g margarina
Ukrašavanje:
500 g posnog šlaga
300 ml kisele vode

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Grilijaž torta

Topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Pomešati suve sastojke za kore u jednu činiju, dodati mokre sastojke i umutiti mikserom da se lepo sjedini.

Podeliti na dva dela i ispeći kore na 200 stepeni oko 10 minuta. Ili peći jednu deblju pa preseći preko pola.

Grilijaž:
Otopiti šećer da se karmelizuje dodati margarin i preliti preko svake kore.

Preliv:
Otopiti čokoladu sa margarinom na pari i preliti preko obe kore preko grilijaža.

Fil:
Otopiti alvu sa ostalim sastojcima i ohladiti. Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Kora - grilijaž - preliv - fil - šlag - Kora - grilijaž - preliv - fil - šlag

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata