Početna > Recepti > Recepti za torte > Grilijaž torta
Sastojci
Za 2 kore:
200 ml gaziranog soka od narandže
3 čaše šećera
2 čaše brašna
2 kašike džema od kajsija
1 kašičica C sode bikarbone
3 kašike ulja
20 kašika mlevenih oraha
Za Grilijaž:
300 g šećera
50 g posnog margarina
Za preliv:
200 g posne čokolade
50 g posnog margarina
Za fil:
600 g alve sa kakaom
5 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
100 ml vode
500 g margarina
Ukrašavanje:
500 g posnog šlaga
300 ml kisele vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kore:
Pomešati suve sastojke za kore u jednu činiju, dodati mokre sastojke i umutiti mikserom da se lepo sjedini.
Podeliti na dva dela i ispeći kore na 200 stepeni oko 10 minuta. Ili peći jednu deblju pa preseći preko pola.
Grilijaž:
Otopiti šećer da se karmelizuje dodati margarin i preliti preko svake kore.
Preliv:
Otopiti čokoladu sa margarinom na pari i preliti preko obe kore preko grilijaža.
Fil:
Otopiti alvu sa ostalim sastojcima i ohladiti. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Kora - grilijaž - preliv - fil - šlag - Kora - grilijaž - preliv - fil - šlag
Komentari potrošača:
15.03.2020
Lepa je! Idealna za slavsku trpezu!
13.03.2020
Sa cim da sjedinim alvu
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs