C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg C šlaga
300 g mlevenog keksa
300 g čokoladnih mlevenih napolitanki
49 g C želatina
2 l mleka
voće po izboru
šećer po ukusu

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Grčki sladoled

Kremasto, lagano, hladno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U veću posudu sipati 1,5 l mleka, dodati 700 g C šlaga. Šlag mutiti mikserom da se lepo sjedini.

Dodati 40 g C želatina pa nastaviti mutiti. Kad se lepo umuti šlag podeliti na 3 dela.

Prvi deo ostaviti čist, u drugi staviti mleveni keks, a u treći čokoladne napolitanke mlevene.

Sud u kojem će se oblikovati torta obložiti najlon kesom zbog lakšeg vađenja torte kad se ohladi.

Prvo staviti deo sa mlevenim keksom, pa onda čist šlag na koji se ređa voće po izboru (jagode, kupine, maline) i na kraju deo sa čokoladnim keksom.

Staviti tortu u zamrzivač da se ohladi.

Nakon nekog vremena tortu ukrasiti sa 300 g C šlaga koji smo ostavili od početnih 1 kg.

Komentari potrošača:

28.08.2019
Vredi probati

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje i najukusnije je staviti sočne jagode.