Početna > Recepti > Recepti za torte > Grčki sladoled
Sastojci
1 kg C šlaga
300 g mlevenog keksa
300 g čokoladnih mlevenih napolitanki
49 g C želatina
2 l mleka
voće po izboru
šećer po ukusu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U veću posudu sipati 1,5 l mleka, dodati 700 g C šlaga. Šlag mutiti mikserom da se lepo sjedini.
Dodati 40 g C želatina pa nastaviti mutiti. Kad se lepo umuti šlag podeliti na 3 dela.
Prvi deo ostaviti čist, u drugi staviti mleveni keks, a u treći čokoladne napolitanke mlevene.
Sud u kojem će se oblikovati torta obložiti najlon kesom zbog lakšeg vađenja torte kad se ohladi.
Prvo staviti deo sa mlevenim keksom, pa onda čist šlag na koji se ređa voće po izboru (jagode, kupine, maline) i na kraju deo sa čokoladnim keksom.
Staviti tortu u zamrzivač da se ohladi.
Nakon nekog vremena tortu ukrasiti sa 300 g C šlaga koji smo ostavili od početnih 1 kg.
Komentari potrošača:
28.08.2019
Vredi probati
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs