0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 litar mleka
1 šolja šećera
3 kesice želatina
500 g šlaga
250 g mlevenog keksa
1 kesica sladoleda od jagode
+ 1 dl vode
1 kesica sladoleda straćatela
+ 1 dl vode
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice želatina sa malo vode i ostavite da nabobri. Nabubreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. 
Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče). Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. 
Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite. 
Sladoled od jagode umutite sa 1 dl vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom. 
I na kraju sladoled straćatela umutite sa 1 dl vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama. 
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Secite i poslužite.
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice želatina sa malo vode i ostavite da nabobri. Nabubreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. 
Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče). Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. 
Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite. 
Sladoled od jagode umutite sa 1 dl vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom. 
I na kraju sladoled straćatela umutite sa 1 dl vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama. 
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Secite i poslužite.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.