Početna > Recepti > Recepti za torte > Grčka sladoled torta
Sastojci
1 l mleka
1 šolja šećera
3 kesice želatina C
500 g šlaga C
250 g mlevenog keksa
1 kesica sladoleda od jagode Eskimko C +1 dcl vode
1 kesica sladoleda straćatela Eskimko C +1 dcl vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.
Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.
Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.
Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.
Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.
Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.
I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs