C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
1 šolja šećera
3 kesice želatina C
500 g šlaga C
250 g mlevenog keksa
1 kesica sladoleda od jagode Eskimko C +1 dcl vode
1 kesica sladoleda straćatela Eskimko C +1 dcl vode

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni Eskimko sa ukusom jagode Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Grčka sladoled torta

Super torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.

Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata