C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
15 kašika šećera
150 g C šećera u prahu
23 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
1,5 l mleka
pekmez od kajsije
1,5 margarin
2 kutije jafa keksa
2 kg banana
500 g C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Gandijeva torta

Veoma ukusna i izdašna torta sa bananama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za prvu koru umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo i peći u četvrtastom plehu, tj. u đuvečetu.

Drugu koru umutiti na isti način kao i prvu ali peći u četvrtastoj tepsiji, pa premazati pekmezom od kajsije i uviti u rolat.

Kada se ohladi iseći na kolutove. Za fil zakuvati 13 kašika brašna u mleku.

Kada se ohladi dodati margarin umućen sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Tortu formirati sledećim redom: prva kora, tanak sloj fila, kolutovi banana, fil, kolutovi rolata, fil, kolutovi banana, fil, jafa keks, fil.

Tortu ukrasiti sa umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom stavljanja jafa keksa čokoladni deo okrenuti dole.