C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Prvi fil:
700 g kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
250 g C šećera u prahu
Drugi fil:
500 g C šlaga
400 ml hladnije kisele vode
I još:
100 g čokolade
50 g margarina za glazuru

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Čokomoko torta

Brzo, jednostavno i slasno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, C kakao, C prašak za pecivo, zatim sve izmiksati.

Posebno belanca umutiti u čvrst sneg i dodavati malo po malo u masu sa žumancima i varjačom polako mešati. Ispeći dve kore na pek papiru, pa ih podeliti na pola i tako dobiti 4 kore.

Za prvi fil je potrebno izmešati pavlaku sa mlevenim keksom i mlevenim šećerom.

Za drugi fil je potrebno umutiti čvrst C šlag sa kiselom vodom.

Zatim od oba fila odvojiti po tri kašike i u posebnoj činiji to promešati i ostaviti za kasnije premazivanje torte.

Za pripremu torte:
Prva kora (natopiti čokoladnim mlekom), fil od pavlake i keksa, zatim šlag, opet kora natopljena čokoladnim mlekom i tako do kraja.

Zadnju koru premazati odvojenim filom koji smo prethodno pripremili, sa svih strana.

Napraviti glazuru tako što se otope čokolada i margarin, prelijemo tortu i dodamo dekorativne mrvice.

Ostaviti u frižider da se ohladi i uživati u svakom zalogaju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Svi sastojci za koru idu duplo, jer na kraju treba da dobijemo 4 kore.
Pored svih ovih sastojaka su potrebni još i čokoladno mleko za prelivanje kora i razne čokoladne mrvice za dekoraciju.