C Slatka tradicija

Sastojci
Fil 1:
200 ml vode
200 g šećera
100 g čokolada
100 g C kakaoa
50 g margarina
Kora:
5 belanca
5 kašika šećera
1 kašika brašna
4 kašike mlevenog keksa
Fil 2:
15 žumanaca
10 kašika C šećera u prahu
2-3 kašike mleka
200 g margarina
200 g C šećera u prahu
300 g višanja
malo vode
4 kašike šećera
malo ruma
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna torta sa višnjama

Slatki zalogaj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil 1:
Sve sastojke kuvati 15 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Skinuti s vatre da se ohladi.

Kore:
Umutiti 5 belanca sa 5 kašika šećera,1 kašika brašna, 2 kašike fila od čokolade, 4 kašike mlevenog keksa. Ispeći ovakve 3 kore.

Fil 2:
Umututi 15 žumanaca sa 10 kašika C šećera u prahu, 2-3 kašike mleka i kuvati na pari.

Umutiti 200 g margarina sa 200 g C šećera u prahu.

Kada su filovi ohlađeni sjedine se prvi i drugi sa margarinom.

300 g višanja prokuvati sa malo vode i 4 kašike šećera.

Zatim se stave u malo ruma, neko vreme da odstoje i procede se.

Filovati: kora - fil - kora - fil - višnje - kora- fil - C šlag.


Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata