C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
3 kašike neskvika
125 g maslaca/margarina
100 ml mleka
Za čokoladni fil:
250 g C šlaga
250 ml mleka
150 g šećera
450 g sira (sa 0%mm)
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike mleka
1 kesica C želatina
50 ml vode
Za fil od malina:
250 g malina
200 ml vode
2 kašike šećera
1 kašika C čvrstina

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladna torta sa sirom i malinama

Savršena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, neskvik i mleko i izmešati.

Staviti u pleh sa obručem (26 cm).

U jednoj činiji mikserom mutiti C šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

Čokoladu istopiti sa mlekom i prohladiti.

C Želatin sipati u šerpicu, dodati vodu, ostaviti desetak minuta. Zatim zagrejati, ali da ne provri, samo da se otopi. Prohladiti.

Čokoladu i želatin usuti u fil od sira, izmiksati.

Čokoladni fil rasporediti preko kore. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

U šerpu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne. Prohladiti.

Fil od malina rasporediti preko čokoladnog fila.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata