C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 jaja
15 kašika šećera
6 kašika brašna
24 kašike mlevenih oraha
3 kašike C kakaoa
3 kesice C praška za pecivo
Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
200 g čokolade
500 g malina
500 g C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Čokoladna torta sa malinama

Prelepo kremasto i sočno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 3 iste kore od po 5 belanac, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 8 kašika mlevenih oraha,1 kašika C kakao i 1 C prašak za pecivo.

Ispeći 3 kore i ostaviti da se ohlade.

Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa šećerom pa dodati kesice pudinga i malo mleka.

1 l mleka staviti da provri i sipati već umućenu smesu. Kada se zgusne skloniti sa vatre i ubaciti u vruće čokoladu i mešati dok se ne istopi i ostaviti da se potpuno ohladi.

Kada se fil ohladi u njega dodati već umućen margarin sa C šećerom u prahu. Umutiti C šlag po upustvu.

Filovanje: kora - čokoladni fil - šlag - maline - kora - fil - šlag - maline i tako dok ne utrošite materijal.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nema greške ako radite po receptu. Ukoliko vam je jaka rerna proveravajte kore da ih ne prepečete da ne bih bile suve.

Tortu je najbolje napraviti u večernjim satim da bi lepo upila sve sastojke.