C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
8 kašika šećera
750 ml mleka
1 kesica C pudinga od čokolade
4 kašike C čvrstina
100 g čokolade
250 g margarina ili maslaca
1 kesica C vanilin šećera
I još:
300 g divljih kupina
100 g C šlaga
200 ml mleka ili vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladna torta sa kupinama

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano varjačom izmešati.

Usuti u pleh (25x35cm) podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Na ohlađenu koru staviti kupine.

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati C vanilin šećer i čokoladu i mešati da se otopi.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Fil staviti preko kupina.

C šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko fila.

Tortu ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Ostaviti da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata