C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
6 jaja
12 kašika šećera
6 kašika ulja
10 kašika mleka
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 C pudinga sa čokoladom
500 ml čokoladnog mleka za prskanje kora
Fil:
1 l mleka
6 kašika šećera
4 C pudinga čokolada
6 žumanaca
400 g čokolade
375 g margarina
250 g C šećera u prahu
400 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Čokoladna torta

Veoma ukusna i kvalitetna torta koju svako dete obožava.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti belanca u čvrst šam, zatim postepeno dodati šećer pa žumanca, pa ulje i mleko. Lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C puding čokoladu.

Peći na 180 stepeni 20 min. Iseći tako da se dobiju 3 kore. Poprskati svaku koru čokoladnim mlekom.

Fil:
Skuvati C puding u mleku i u vruće umešati 250 g čokolade da se otopi. Ostaviti da se ohladi.

6 žumanaca skuvati na pari sa malo C šećera u prahu i 150 g čokolade i to ohladiti.

Umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i sve zajedno sjediniti tako da se dobije prava čokoladna fina krema.

Filovati tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, okolo premazati tortu šlagom i ukrasiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Korice je najbolje natapati čokoladnim mlekom kada se filuje torta.