C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore 3 komada:
belanaca
5 kašika šećera
6 kašika mlevenog keksa
3 kašike C kakaoa
1 kašika brašna
Prvi fil:
3 C pudinga od čokolade
1 l mleka
5 kašika šećera
400 g čokolade
Drugi fil:
18 žumanaca
10 g šećera
1 margarin
200 g C šećera u prahu
Ostalo:
500 g C šlaga
2 čaše mineralne vode

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Andrijana

Čokoladna torta

Filasta, ukusna i sočna torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Belanca penasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije čvrst sneg, dodati keks, C kakao, brašno i lagano varjačom promešati da se sjedini.

Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti 3 takve kore.

Fil prvi:
U litar mleka skuvati 3 C pudinga sa šećerom. Dok je još vruće, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Fil drugi:
Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom.

Dodavati kašiku po kašiku, sve vreme muteći, fil sa čokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa.

Umutiti 500 g C šlag krema sa dve čaše mineralne vode.

Filovati kora - fil - šlag. Ukrasiti tortu po želji rendanom crno belom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čuvati u frižideru 1-2 h pre sečenja.