C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje braon gotovih kora za tortu
200 ml čokoladnog mleka
8 jaja
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
400 g čokolade za kuvanje
300 g C šlaga
100 g čokoladice

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Andrijana

Čokoladna torta

Filasta, sočna i ukusna torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite belanac od žumanaca. Posebno umutite margarin sa 125 g C šećera u prahu, pa u tu smesu lagano dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Kada se sve lepo umuti nastavite da miksate i lagano ulivajte 400 g prethodno otpljenu čokoladu.

Belanac umitite u čvrst šne polako dodavajući 125 g C šećera u prahu.

Špatulom dodajte tako umućen belanac u čokoladnu smesu i to polagano, iz nekoliko puta.

Tu nemojte koristiti mikser već špatulom iz širokog kruga mešajte.

Umutite i 300 g C šlaga sa 125 ml hladne kisele vode.

Korice prethodno dobro nakvasite čokoladnim mlekom.

Ređajte korica, fil, šlag i tako tri puta.

Možete ubaciti i višnje preko po želji, ređati u kalup po želji.

Preko ukrasiti čokoladicama po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Praviti u kalupu kome se skida dno, kako bi dobili željeni oblik na lak način.