C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
8 jaja
8 kašika šećera
5 kašika C kakaoa
6 kašika brašna
C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
4 C pudinga čokolada
6 kašika šećera
200 g čokolade
margarin
100 g C šećera u prahu
Dodatno:
400 ml slatke pavlake
Dekoracija:
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Čokoladna torta

Tortu spoj kora sa C kakaom i čokoladnim filom uz slatku pavlaku čini neodoljivom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca pa ostaviti sa strane, posebno umutiti žumanca sa 8 kašika šećera, dodati prosejan C kakao, C prašak za pecivo, zatim brašno.

Kada je umućeno dodati postepeno belanca i mešati varjačom a ne mikserom. Peći na 170 stepeni oko 40 minuta. Hladno preseći na 3 dela.

Fil:
Razmutiti malo mleka od 1 litar sa 4 C pudinga čokolada i 6 kašika šećera, preostalo mleko staviti da se kuva. Kada je prokuvalo dodati pudinge.

U vruć fil dodati 200 g čokolade. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Kada je hladno dodati umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu.

U činiju umutiti slatku pavlaku i staviti sa strane.

Filovanje: kora, fil, slatka pavlaka, kora fil, slatka pavlaka, kora.

Preko cele torte dekoracija je C šlag.

Staviti na hlađenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moja preporuka kod torti i kolača - koristite isključivo proizvode C ubedljivo su najbolji, u mojoj kuhinji su nezamenjivi!