C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
16 jaja
16 kašika šećera
4 kašike C kakaoa
16 kašika ulja
16 kašika vode
16 kašika brašna
1,5 C praška za pecivo (podeliti na 4 dela)
Fil 1:
500 ml slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje
Fil 2:
1 l čokoladnog mleka
3 C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina za mešnju
100 g C šećera u prahu
Za dekoraciju:
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna torta

Za sve koji vole čokoladu ovo je prava torta za vas.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Fil 1:
Sipamo slatku pavlaku u šerpu i stavimo čokoladu i zagrevamo na blagoj vatri dok se čokolada ne istopi uz povremeno mešanje.

Kada se istopi skinuti sa vatre.

Fil 2:
Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva na blagoj vatri.

Kada proključa sjediniti sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre.

Dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se hladi možete ispeći korice.

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da bude penasto. Dodati 4 žumanca, 4 kašike vode i 4 kašike ulja.

Zatim dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/4 pripremljenog C praška za pecivo.

Peći u četvrtastom plehu 38x23cm. Postupak ponoviti još 3 puta. Ostaviti korice da se ohlade.

Kada su se filovi ohladili umutiti margarin i C prah šećer da bude penasto. Dodati C puding i sve zajedno dobro umutiti.

Prvi fil dobro izmešati dok ne postane mekši. Filove podeliti na tri dela.

Filovati tortu: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora.

Dekoracija po izboru, npr. C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

C Prašak za pecivo naspete na tacnu i podelite na 4 dela.

Filovi treba da odstoje nekoliko sati da se dobro ohlade.