C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
9 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
prstohvat soli
Krem:
1 l mleka
4 C pudinga od čokolade
6 kašika šećera
150 g čokolade
250 g margarina
200 g C šlaga
marmelada za kore

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čokoladna torta

Prelepa sočna i veoma izdašna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i u belanca dodati prstohvat soli. Izmutiti u čvrst sneg.

U žumanca dodati šećer, pa penasto umutiti mikserom, pomešati pecivo, brašno i C kakao pa dodati u smesu od žumanaca i na kraju dodati sneg od belanaca.

Peći u kalupu 28cm na 180 stepeni nekih 40 minuta. Kad se kora ohladi preseći je na tri dela vodoravno.

Krem:
C puding razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti sa šećerom da provri pa zakuvati puding.

U skuvani vruć puding dodati čokoladu za kuvanje i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati razmućen margarin.

C šlag umutiti.

Filovanje:
Staviti koru i na nju premazati marmeladu, zatim fil od čokolade, pa onda šlag. Ponavljati postupak.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore se mogu seći i na četiri dela ako je manji kalup.