C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
250 g margarina
150 g mlevenog keksa
600 g C čokolade za kuvanje
500 g C šlaga
1/2 l mleka
200 g C šećera u prahu
Za ukrašavanje:
200 g čokolade za kuvanje
300 g čoko rolera
C šlag

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Čoko Ninina torta

Savršena torta za sve proslave! Lako se sprema, a preukusna je!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati C šećer u prahu, sve vreme muteći.

Posebno umutiti margarin sa 50 g C šećera u prahu. Kada se dobro umuti margarini, dodati jedno po jedno žumance.

U umućena žumanca dodati mleveni keks i istopljenu čokoladu. U pripremnjen fil od žumanaca varjačom umešati umućena belanca.

Dobijenu smesu podeliti na 2 jednaka dela. Od jednog dela ispeći 4 tanke kore. Kore peći na 180 stepeni 10-15 min. Drugi deo fila ostaviti za filovanje kora.

Umutiti 500 g C šlaga sa 1/2 l mleka.

Filovati kora - čoko fil - C šlag...ponavljati dok ne potrošite materijal.

Ukrasiti tortu po želji otopljenom čokoladom ili C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ređati tortu u kalup.