C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
200 g šećera
50 g brašna
6 kašika ulja
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
100 g čokolade
200 g lešnika
200 g maslaca
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Čoko-lešnik torta

Kore bele, dva fila čokoladni i sa lešnicima, jako ukusna i sočna!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 11
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Peći na 180 stepeni 15 minuta.

Za fil prvi pomešati 10 žumanca sa 10 kašika šećera, 5 kašika brašna i 1 C puding vanila, skuvati u pola litra mleka, a fil drugi skuvati u pola litra mleka sa 2 C pudinga vanila.

Kada se filovi ohlade spojiti sa umućenim maslacem sa 100 g šećera.

Zatim fil podeliti na 2 dela, u prvi 200 g istopljene čokolade, a u drugi 200 g seckanih lešnika.

Ređati: kora - fil čokoladni - pa sa lešnicima, na vrhu umućena 2 C šlaga sa 200 ml mleka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta treba da odstoji u frižideru da se ohladi, čvrsta je i pogodna za fondan.