Početna > Recepti > Recepti za torte > Cecina torta
Sastojci
4 kutije piškota
sok od maline (za natapanje piškota)
500 g malina
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
250 g C šećera u prahu
1 margarin
12 kašika šećera
200 g C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Poređati 1 red piškota na dasku za tortu, prethodno natopljenim sokom od maline.
U šerpi skuvati mleko, u 1 šoljici ostaviti malo, u to ostavljeno mleko razmutiti C puding sa 12 kašika šećera.
U mleko koje vri dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kada se fil skroz ohladi, dodati 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu. Mutiti mikserom.
Na poređane piškote namazati sloj fila, zatim poređati maline, pa opet sloj fila, zatim još jedan red natopljenih piškota,pa opet red fila, maline, pa fil.
Umutiti 200 g C šlaga i filovati tortu. Služiti hladnu iz frižidera.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs