burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija30

Čarobna posna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

300 g posnog keksa

Za prvi fil:

1 l fante

5 kašika šećera

250 g margarina

5 kašika C prah šećera

3 kesice C pudinga od vanile

3 veće banane

Za drugi fil:

250 g margarina

300 g mlevenog posnog keksa

50 ml soka od pomorandže

6 kašika C prah šećera

1 konzerva ananasa

Dodatno:

100 ml soka od pomorandže

C šlag

kisela voda

Čarobna posna torta

Koraci pripreme

Prvi fil:
Šećer pomešati sa C pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti.

Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu sa pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati).

Pomešati sa umućenim margarinom i C šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.

Drugi fil:
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni keks i sve dobro izjednačiti. Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.

Preko natopljenog teksta naneti polovinu prvog fila i poređati ananas.

Preko ananasa zatim naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove.

Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.

Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže.

Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čarobna posna torta

Koraci pripreme

Prvi fil:
Šećer pomešati sa C pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti.

Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu sa pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati).

Pomešati sa umućenim margarinom i C šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.

Drugi fil:
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni keks i sve dobro izjednačiti. Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.

Preko natopljenog teksta naneti polovinu prvog fila i poređati ananas.

Preko ananasa zatim naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove.

Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.

Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže.

Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept