C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g posnog keksa
Za prvi fil:
1 l fante
5 kašika šećera
250 g margarina
5 kašika C prah šećera
3 kesice C pudinga od vanile
3 veće banane
Za drugi fil:
250 g margarina
300 g mlevenog posnog keksa
50 ml soka od pomorandže
6 kašika C prah šećera
1 konzerva ananasa
Dodatno:
100 ml soka od pomorandže
C šlag
kisela voda

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čarobna posna torta

Baš je čarobna!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Prvi fil:
Šećer pomešati sa C pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti.

Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu sa pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati).

Pomešati sa umućenim margarinom i C šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.

Drugi fil:
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni keks i sve dobro izjednačiti. Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.

Preko natopljenog teksta naneti polovinu prvog fila i poređati ananas.

Preko ananasa zatim naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove.

Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.

Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže.

Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata