C Slatka tradicija

Sastojci
8 kašika šećera
1 l mleka
3 kesice C želatina
500 g univerzalnog C šlaga
2 kutije izrendanog jafa keksa
300 g izlomljenog plazma keksa
150 g seckanih oraha

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Brza torta

Torta koja se brzo pravi i nestane za čas!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko zajedno sa šećerom staviti na šporet i kada je vrelo dodati 3 želatina koja ste prethodno potopili u malo hladnog mleka. Sve zajedno kuvati na laganoj vatri.

Kada se ohladi, dodati šlag i dobro umutiti.

Umućenu smesu podeliti na 3 dela.

U jedan deo dodati izrendan jafa keks, u drugi deo seckane orahe, a u treći deo izlomljenu plazmu.

U okruglu duboku posudu sipati smesu od jafe, potom od oraha i na kraju od keksa.

Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne, nakon čega je potrebno tortu lagano prevrnuti na tacnu i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jafu keks zaledite, kako bi se lakše rendao.
Takođe, dublju posudu celu obložite streč folijom, pre sipanja smese, kako bi ste lakše izvadili tortu pre služenja.
Umesto oraha možete staviti i pečene usitnjene lešnike, torta će takođe imati prelep ukus.