C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
2 želatina
8 kašika šećera
4 šlag kreme od vanile
200 g napolitanki
50 g čokolade
8 krem bananica
3 šlag pene

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem sa ukusom vanile Kokosovo brašno Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adilja

Bela Huanita

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko skuvati sa šećerom na umerenoj temperaturi.

Želatin otopiti u malo hladne vode, pa kad nabubri dodati u vruće mleko i kuvati 5 minuta. Nakon toga ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno mleko dodati šlag krem i mutiti dok se ne zgusne.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati sitno seckane napolitanke i rendanu čokoladu, a u drugi seckane bananice.

Finalni postupak:
U vodom nakvašen kalup sipati smesu sa napolitankama i čokoladom. Preko nje rasporediti smesu sa bananicama.

Tortu ostaviti u zamrzivaču najmanje 3 sata, a zatim premazati umućenom šlag penom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata