C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg C šlaga
750 ml mleka
400 g mlevenog keksa
200 g alve
400 g višanja
5 kašika C kakaoa
čokoladne mrvice

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Alva torta sa šlagom

Alva tortu i deca vole, nestane za tili čas.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 800 g C šlaga sa 600 ml mleka. U umućen šlag dodati 400 g oceđenih i samlevenih višanja, smesu podeliti na pola.

U prvu polovinu dodati 400 g keksa i 200 g alve i formirati u tortu.

U drugu polovinu dodati 5 kašika C kakaoa i premazati preko prve polovine.

Umutiti preostali šlag sa mlekom i premazati tortu.

Tortu pospite sa čokoladnim mrvicama i ostavite da se ohladi u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu je nabolje služiti sutradan, da bi omekšao keks u međuvremenu.