C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g kajsija
1 šolja (2 dl) kupina
1 šolja malina
1 šolja crnih ribizli
6 komada jaja
1 kesica C vanilin šećera
6 ravnih kašika šećera
6 ravnih kašika brašna
2 kašike C kakao praha
3 kašike ulja
Za fil:
1 kesica C puding sa ukusom lešnika
200 g breskve ispasirane
2 dl vode
3 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 puna kašika maslaca
Za glazuru:
1 kašika maslaca
2 kašike mleka
2 kašike C slatkog kakaoa
1 kesica C vanilin šećera
Dodatno:
1 kesica C šlag univerzalni
voće za ukrašavanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Puding sa ukusom lešnika Slatki kakao Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Voćni rolat

Osvežavajuća voćna poslastica koja u vreme kada temperature dostižu preko 30 stepeni može itekako da vas osveži, a ne treba puno vremena da se napravi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8-10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo voće operite i dobro osušite, a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i C vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte.

Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo - već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.

Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir, ali da voće bude odozgo.

Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, C vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta.

U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.

Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno, jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti.

Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći.

Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.

Umutite i C šlag po uputstvu sa kesice, količinu koju želite da poslužite uz rolat.

Dobro ohla]en rolat izvadite iz zamrzivača, oslobodite ga folije i papira i odsecite krajeve.

Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite C slatki kakao, C vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže.

Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.

Rolat secite na parčiće i poslužite uz C šlag ili C sladoled od vanile.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata