C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
10 kašika šećera
10 kašika mleka
8 kašika brašna
4 kašike C griza
2 kašike C kakaoa
10 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
1 C puding od vanile
6 kašika brašna
4 kašike C čvrstina
15 kašika šećera
250 g margarina
Ostalo:
3 banane
2 jabuke
1 dunja
250 ml vode
100 g šećera
Za dekoraciju:
100 g C šlaga
100 ml gazirane vode
50 g rendane čokolade

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćni kolač

Mnogo voćan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pripremiti voće:
Jabuke i dunju oljuštiti i iseći na tanje kriške. U manjoj posudi skuvati voće sa 250 ml vode, 100 g šećera. Kuvati dok voće ne omekša, zati ostaviti sa strane.

U posebnom sudu razdvojiti belanca od žumanaca. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. U penastu masu od belanaca dodati žumanca, mutiti mikserom sve dok se masa ne udvostruči.

Drvenom varjačom umućenoj masi dodati pomešane suve sastojke, brašno, C prašak za pecivo, C griz i C kakao. Zatim dodati ulje i mleko.

Drvenom varjačom masu lagano izmešati i sjediniti. Pripremljenu masu za koru isipati u pravougaoni kalup 24x30cm.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, voće procediti i odvojiti slatki preliv, zatim vruću koru preliti hladnim prelivom.

Skuvati fil:
Na vatri staviti posudu sa 1 l mleka, 15 kašika šećera, 250 g margarina da proključa. Mešati varjačom neprekidno sve dok se šećer i margarin ne otope.

U malo mleka razmutiti 1 kesicu C pudinga od vanile sa 6 kašika brašna, 4 kašika C čvrstina.

Umešati mešavinu u provrelo mleko, mešati neprekidno sve dok se masa ne ukuva i postane gusta.

Na koru natopljenu sokom od slatkog preliva isipati polovinu fila, poredjati skuvano voće i kolutove banane.

Zatim pemazati ravnomerno fil preko voća. Kolač ostaviti u frižideru da se ohladi.

Umutiti C šlag sa gaziranom vodom. Hladan kolač ukrasiti šlagom i čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata