C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
150 ml mleka
150 ml ulja
1 C vanilin šećer
100 g brašna
2 kašike C kakaoa
100 g brašna
1 C prašak za pecivo
čokoladno mleko
Fil:
150 ml vode
300 g šećera
1 C vanilin šećer
300 g C šlaga
100 g čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Štrumfovi

Veoma ukusni i lepo ih je videti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 40 kolačića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, C vanilin šećerom, pa dodati C kakao, orahe, brašno, C prašak za pecivo, mleko i ulje.

Dobro izmešati i sipati u veći pleh obložen papirom. Peći 10 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora ohladi, porskati je čokoladnim mlekom, pa vaditi krugove. Mogu biti veći i manji.

Skuvati mleko, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, dodati čokoladu i ostatke od kore.

Na svaki kružić staviti kašiku fila.

Umutiti šlag i špricem formirati kapicu na svaki kružić.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolače držati u frižideru.