C Slatka tradicija

Sastojci
14 jaja
14 kašika šećera
14 kašika brašna
0,75 ml mleka
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1 margarin
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Sladoled kocke

Ukusna letnja poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti patišpanj od 7 belanca, 7 kašika šećera, 1 C prašak za pecivo.

Pečeno preliti sa 0,2 l mleka pomešanim sa vanilom.

Fil:
Umutiti 7 žumanca sa 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i ubaciti u pola litra kipućeg mleka.

Kad se fil zgusti skloniti sa vatre i dodati umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu.

Prohlađen fil sipati preko patišpanja.

Kad bude skroz ohlađeno staviti preko umućen C šlag.

Staviti u frižider da se lepo ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti hladno.