C Slatka tradicija

Sastojci
6 ili 8 rozen kora
Fil od malina:
200 g malina
80 g šećera
40 ml vode
1 C puding od vanile
1 kesica C želatina (10 g) + 70 ml vode
Svetli fil:
300 g C šlaga + 600 ml vode
100 g mlevenog keksa
70 g rendane čokolade za kuvanje
Čokoladni fil:
1/3 prethodno umućenog čistog šlaga (bez sastojka za prvi fil)
100 g rastopljene čokolade za kuvanje
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kašike ulja

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

San snova kocke

Sam naziv govori celu njihovu biografiju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti maline, šećer i 40 ml vode u šerpu. Kuvati da provri i da se maline raspadnu (dok se kuvaju mešajte da bi se lakše raspale).

U posudi pomešati C puding, 70 ml vode i C želatin (ako je previše gusto dodati još malo vode).

U provrele i raspadnute maline sipati razmućen puding i želatin i kuvati dok se ne zgusne. Dok budemo pravili ostale filove on će se prohladiti.

Svetli fil:
Umutiti C šlag sa vodom, pa odvojiti jednu trećinu i nju ostaviti na stranu. U preostali šlag dodati keks i rendanu čokoladu.

Čokoladni fil:
U odvojenu trećinu slaga dodati istopljenu čokoladu.

Filovanje (odredite naspram količine filova):
Čokoladnog i svetlog fila ima više, tako da njih možete staviti na još dve kore kako bi ste upotrebili 8 kora.

Gledajte da fil od malina stavite samo na jednu koru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata