C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g C kokosovog brašna
1 kašičica C praška za pecivo
300 ml mleka
Za fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike brašna
3 kašike C čvrstina
500 ml mleka
250 g maslaca ili margarina
100 g C prah šećera
Za fil od jagoda:
400 g jagoda
200 g šećera
2 kesice C pudinga od jagoda
300 ml vode
I još:
100 g C šlaga
200 ml mleka ili vode

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Rafaelo kocke sa jagodama

Savršene.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, C kokos brašno i C prašak za pecivo.

Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka, C čvrstin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa C šećerom u prahu.

Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi).

Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.

C Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa C šlag umućen sa mlekom ili vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata