C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
400 ml vode
100 ml ulja
300 g brašna
1 kesica C Praška za pecivo
5 jaja
Fil:
750 ml mleka
3 C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
8 kašika šećera
100 g margarina
Dodatno:
200 g C Šlaga univerzalnog
500 ml vode ili mleka
C Šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag univerzalni Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Saškina kuhinja

Princes kocke

Omiljena poslastica u nešto drugačijoj varijanti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Testo:
Vodu i ulje sipati u šerpu, ostaviti na šporetu. Kada počne da vri dodati brašno i prašak za pecivo, smanjiti temperaturu i mešati dok se ne sjedini.

Smesu ostaviti da se ohladi, tako da bude mlaka. Kada se ohladi dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom, da se sve dobro sjedini. Smesu ravnomerno rasporediti u podmazan pleh.

Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, kada malo pocrveni smanjiti temperaturu na 200 stepeni. Ne otvarati rernu dok se peče. Kada se ispeče koru iseći na dva dela.

Fil:
U 200 ml mleka sipati puding, dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva, dodati šećer.

Kada mleko počne da vri sipati puding i mešati dok se ne skuva. Ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađen puding dodati margarin, mutiti dok se ne sjedini.

Koru premazati sa filom, zatim preko fila premazati šlag, pa odozgo staviti drugu koru. Posuti šećerom u prahu.

Ostaviti kolač u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći.

Komentari potrošača:

25.05.2023
Lepo je

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata