C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike džema od kajsija
Za fil:
1 kesica C pudinga od vanile
3 kašike šećera
450 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
I još:
1 kg jabuka (neočišćenih)
3 kašike šećera
100 g C šlaga
200 ml mleka (ili vode)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Prevrnuti kolač sa jabukama

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jabuke očistiti, oljuštiti, iseći na manje komade i poređati u pleh, (možete staviti i papir za pečenje).

Posuti šećerom i staviti na 15 minuta u rernu zagrejanu na 180 C.

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno, C prašak za pecivo i džem od kajsija.

Izvaditi pleh iz rerne i preko jabuka sipati umućenu smesu. Vratiti ga u rernu i peći na 180 C, 20-25 minuta.

Pečenu koru ostaviti da se malo prohladi, pa je prevrnuti na tacnu (tako da jabuke budu gore).

Razmutiti puding sa malo mleka. Preostalo mleko zagrejati sa šećerom i vanilin šećerom i zakuvati puding. Topao sipati preko jabuka.

Umutiti C šlag sa mlekom ili vodom i ukrasiti dobro ohlađen kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata