C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
750 ml voda
150 g šećera
6 kašika C Čvrstina
200 g posnog margarina
Za potapanje keksa i medenog srca:
gazirana mineralna voda
Za filovanje:
200 g C univerzalnog šlaga
200 ml hladna voda
Ostalo:
300 g četvrtastog keksa
200 g posno medeno srce
Za dekoraciju:
1 kašika C kakao

Naši proizvodi
Čvrstin Šlag univerzalni Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Posni keks kolač

Ukusna, posna poslastica!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema fila:
U šerpu uliti 500 ml vode,dodati šećer i staviti na vatru da provri.

Zasebno, u 250 ml hladne vode razmutiti C čvrstin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.

Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.

Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom.

Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu pleha (keks okretati naopako).

Zidove kalupa isto obložiti keksom kvašenim u gaziranoj mineralnoj vodi.

Preko keksa rasporediti polovinu fila.

Medeno srce potapati u gaziranu minrralnu vodu i poređati preko fila,pa naneti drugu polovinu fila.

Završiti redom keksa potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi (okretati keks naopako).

Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač izručiti na tacnu (tako da,deo koji je bio na dnu kalupa,bude gore).

C šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač.

U ostatak šlaga dodati C kakao, izmešati i premazati gornji deo kolača.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Zasladite se ovim preukusnim kolačem u danima posta.