C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
150 g C šećera u prahu
150 g C čvrstina
50 g C kakaoa
2 C vanilin šećera
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
150 g C kokosa
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Paša lokum

Čokoladni kremasti kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na šporetu staviti da kuva 700 ml mleka, u preostalo mleko umutiti brašno, šećer, C kakao, C vanilin šećer.

U provrelo mleko izliti smesu i mešati dok se ne zgusne, pred kraj dodati čokoladu i margarin.

Veliku tepsiju premazati margarinom i sipati C kokos jednako, preko sipati vrelu smesu i izravnati fil.

Kada se dobro ohladi premazati sa umućenim šlagom.

Kolač seći na trake i uvijati u sarme.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Smesa mora biti potpuno ohlađena prilikom uvijanja, kako bi se lakše uvila sarma.