C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 kašike C šećera u prahu
125 g omekšalog putera
300 g mlevenog keksa
100 ml mleka
Fil:
10 g C želatina
50 ml mleka
300 ml mleka
3 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g C šlaga u prahu
120 ml mleka
100 g mlevenog keksa
Ukrašavanje:
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Mleveni keks kolač

Preukusan, pravila sam ga za slavu, svi su bili oduševljeni, prelep je, nećete se pokajati i veoma lako se priprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu posudu stavite 2 kašike C šećera u prahu, 125 g omekšalog putera (stavite ga na tihu vatru da se malo otopi) i to izmešate viljuškom da ne budu komadići putera, zatim u tu istu posudu dodajete 300 g mlevenog keksa i 100 ml mleka.

Sve to izmešate kašikom da se dobije jednaka smesa. Zatim tu smesu stavljate u okrugli kalup ili neku malo dublju tepsiju (ali da je okrugla) i kašikom utapkate fino smesu i ostavite je na stranu.

Zatim uzimate manju posudu i u nju stavljate 10 g C želatina i 50 ml mleka i to malo izmešate i ostavite da stoji nekih 10-15 min.

Uzmete neku srednju šerpu i u nju sipate 300 ml mleka, 3 kašike šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, sve to promešate i da se dobro zagreje.

Kada se zagreje onda sipate prethodno natopljeni želatin i mešate dok ne proključa, onda skidate sa vatre i ostavljate da se ohladi.

U drugu posudu stavljate 100 g C šlaga u prahu i 120 ml mleka, to izmutite mikserom, zatim u to dodajete ohlađeni želatin (kojeg ste skinuli sa vatre) i mutite još mikserom dok se sve ne ujednači.

Kada ste izmutili, onda u to dodajete 100 g mlevenog keksa i promešate kašikom.

Zatim taj fil stavljate na koru i kolač ostavljate u frižider na nekih 20 min. da se fil stegne kako bi mogli staviti slatku pavlaku preko kolača.

Kada se ohladi izvadite ga i stavljate preko 100 ml slatke umućene pavlake.

Ukrasite po želji (ja sam ukrasila sa mlevenim keksom odozgo).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo da želatin proključa kada ga stavite u zagrejano mleko.
I naravno tepsija vam mora biti malo dublja kako bi mogli staviti fil, jer fil ne bude čvrst.