C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 C vanilin šećer
džem od kajsija
1 kesica C pudinga od vanile
1 kesica C pudinga od čokolade
1 kesica C pudinga od maline ili jagode
1,5 l mleka
9 kašika šećera
200 g C šlaga
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Puding sa ukusom maline Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Mini tortice

Mini rolat tortice sa pudingom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8-10 tortica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 7 belanaca penasto sa 7 kašika šećera. Zatim dodavati jedno po jedno jaje (7 komada) u umućen belanac i dodati 1 kesicu C vanilin šećera.

U pleh staviti pek papir i u njega usuti umućena jaja sa šećerom. Ubaciti pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 20-tak minuta (klasičan patišpanj za rolat).

Fil:
Od pola litra mleka odvojiti 100 ml mleka u koje se rastvori C puding od vanile. U ostatak mleka (400 ml) dodati 3 kašike šećera i i zagrejati dok se šećer ne rastopi, a onda u to mleko dodati rastvoren puding i mešati dok se ne dobije klasična masa za puding.

Isti postupak odraditi i sa pudingom od čokolade i maline ili jagode.

Postupak:
Koru (patišpanj) izvaditi iz rerne kada bude pečena sa sve pek papirom, staviti na vlažnu krpu, premazati ga džemom od kajsija i saviti rolat.

Kada se ohladi, izvaditi ga iz pek papira i seći kolutove (krugove).

Prvo ide kolut rolata, pa preko njega ohlađeni C puding od vanile, pa preko njega ponovo krug rolata pa C puding od maline ili jagode, preko pudinga još jedan kolut rolata, pa puding od čokolade.

Celu torticu preko C pudinga od čokolade i sa strane (kao tortu) premazati C šlagom (200 g), prethodno umućenim sa vodom (u čvrstu masu).

Preko šlaga ukrasiti čokoladom za kuvanje (100 g) koju ste prethodno rastopili sa kašikom ulja na šporetu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepši je sutradan kad odstoji.